Reviews

REVIEW ECOLINE BRUSHPENNEN

Van firma De Kwast ontving ik vorige week een set ECOLINE BRUSHPENNEN (10 stuks) om te proberen en uiteraard mijn bevindingen met jullie te delen. 

Dankjewel De Kwast voor deze mooie set!

Ecoline brushpennen zijn nieuw. We kennen natuurlijk de ecoline potjes en flessen, nu heeft Royal Talens de ecoline in een marker uitgebracht.
ECOLINE  is een geconcentreeerde transparante waterverf. 

De ECOLINE BRUSHPENNEN zijn in 10 kleuren verkrijgbaar (E 2,50 per stuk) en in sets van 5 kleuren (E 9,95) of 10 stuks (E 19,95).

Volgens de verpakking hecht ecoline goed op aquarelpapier, tekenpapier en karton. 
Met een blender kun je de kleuren lichter maken. De Kwast heeft mij geen blender geleverd dus ga ik de brushpennen uitproberen met een waterbrush. Volgens mij moet dat ook werken, aangezien het om een WATERverf gaat.

De marker heeft een penseelpunt en is fijn genoeg om de kleinste vakjes in je kleurplaat kleur te geven.700 zwart
334 scharlaken
237 donkeroranje
227 gele oker
205 cirtoengeel (primair)
600 groen
578 hemelsblauw (cyaan)
506 ultramarijn donker
548 blauwviolet
337 magenta
Ik gebruik de markers eerst om egaal (plat) in te kleuren. De kleuren zijn heel sprankelend en helder, zoals we dat kennen van ecoline. Ze dekken goed. Let er wel op dat je werk daarna moet drogen, het is nu eenmaal een waterverf. 

Het voordeel daarvan is, dat je er nog een andere kleur in kunt zetten die zich mengt met de onderliggende kleur. 
Zoals ik met het warm gele bloemblaadje heb gedaan in de afbeelding hierboven. Eerst is citroengeel opgezet en vervolgens aan de rand gele oker. De oker vloeit mooi in het citroengeel (nat-in-nat). Diezelfde techniek heb ik toegepast in het grote blauwe bloemblad: hemelsblauw en ultramarijn vloeien mooi in elkaar over.

Vervolgens heb ik eerst de vorm van een beetje water voorzien (niet teveel!)met de waterbrush en daarna de kleur aangebracht. Je krijgt zo een prachtig verloop van donker naar licht. Dat heb ik gedaan met het blaadje onder de okergele. Het is magisch hoe de kleur in het water vloeit/waaiert. Op deze manier kun je heel mooi schaduw aanbrengen. 

Als je werk droog is kun je er met nog meer ecoline overheen (de eerste laag wordt niet  meer geactiveerd) of met kleurpotloden of andere markers en gelpennen om accenten aan te brengen of glitters.

De kleuren zijn onderling heel goed te mengen. Zo kun je nóg meer kleuren maken! Dat kun je doen door je kleuren op een oude cd of stevig stuk plastic op te zetten en met te waterbrush vervolgens te mengen. Je zet je kleur op en werkt naar buiten toe, zo krijg je ook een mooi verloop van donker naar licht. Keukenrol is handig om je waterbrush schoon te maken.

Conclusie:
Een heuze aanwinst in het assortiment, zeker in combinatie met de waterbrush.

3 opmerkingen:

 1. mooi review.... machtig materiaal...en zal ik je een geheimpje vertellen, dat wat als de blender word genoemd, is een watervulbare pen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vermoeden had ik Johanna Ans!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen